У Німеччині десятки тисяч протестували на захист клімату

Новини Світу

У Німеччині у багатьох містах у п’ятницю, 29 листопада, відбулися протести в рамках глобальної акції, ініційованої рухом “П’ятниці заради майбутнього” (Fridays For Future). Про це повідомляє  DW.

На вулиці Берліна, Гамбурга, Кельна та багатьох інших міст вийшли десятки тисяч людей, котрі вимагали від уряду Німеччини рішучішої політики задля захисту клімату. Організатори акції анонсували протести в більш ніж 500 містах ФРН.

У Берліні поблизу Бранденбурзьких воріт зібралися, за даними поліції, кілька десятків тисяч мітингарів. Дехто з учасників, переважно молодь, скупався неподалік будівлі Бундестагу в річці Шпрее попри температуру повітря в 5 градусів за Цельсієм.

Багато мітингарів тримали в руках плакати з закликами негайно відмовитися від вугільної енергетики заради майбутніх поколінь.

Аналогічна акція була проведена і в Гамбурзі. За даними поліції, в цьому місті на вулиці з вимогою захистити клімат вийшло близько 30 тисяч демонстрантів.

Схожий мітинг у центрі Кельна зібрав також багатотисячний натовп. У Мюнхені поліція нарахувала близько 17 тисяч учасників на аналогічній акції. Марші на захист клімату відбулися в Дюссельдорфі, Фрайбурзі, Штуттгарті та інших великих містах ФРН.

Нагадаємо, раніше цього дня Бундесрат заблокував деякі пункти ухваленого перед цим Бундестагом так званого “кліматичного пакета”, що передбачає істотні податкові зміни та перегляд тарифів у енергетиці, житлово-комунальній та транспортній галузі.

Джерело: eurointegration.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *