Цього тижня на Вінниччині госпіталізували 189 хворих на ГРВІ

Новини Вінниці

На цьому тижні у Вінницькій області за медичною допомогою  з приводу  ГРВІ звернулось 7736 осіб, серед захворілих  4979 (64,4 %) дітей. Було госпіталізовано 189 хворих,  в тому числі 141 дитина.

За даними обласного лабораторного центру МОЗ, в області спостерігається низький рівень інтенсивності захворюваності на грип та ГРВІ, що складає 498,0 випадків на 100 тис.нас. та є на 1,0 % нижчим базового рівня.

Найвищі рівні захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції реєструвались у м. Вінниця, Барському, Жмеринському та Козятинському районах.

З початку епідемічного сезону  у вірусологічній лабораторії ДУ «Вінницький ОЛЦ МОЗ України» методом люмінесцентної мікроскопії досліджено матеріал від 3 осіб. Отримано 1 позитивний результат на вірус парагрипу та 1 на аденовірус. Методом ПЛР досліджено 1 зразок матеріалу, виділено вірус грипу типу А H3N2.         

Для проведення специфічної  профілактики грипу  в цілому по області  відібрано 19008 осіб з групи ризику. З початку епідемічного сезону щеплено 13379 осіб.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *