Солдат під покровом Богоматері: у селі на Вінниччині встановлять пам’ятник АТОвцям та майданівцям

Новини Вінниці

У селі Уланів Хмільницького району встановлять пам’ятник учасникам АТО та Революції Гідності, повідомляє місцеве видання Gazetahm.org. У конкурсі на найкращий концепт майбутнього монументу, оголошеного райадміністрацією, переміг проект скульптора Віктора Стукана.

Як видно на макеті, в центрі скульптурної композиції – Божа Матір, яка «захищає» під покровом  солдата. Поруч із бійцем розташовані шини, барикади та зламаний щит із отворами від куль – впізнавані символи Революції Гідності. На задньому плані, також під покровом, – Монумент Незалежності у Києві. На самій покрові викарбуваний надпис «Героям Слава».

До слова, автор пам’ятника, Віктор Євграфович  Стукан має звання Заслуженого художника України. Серед його робіт – пам’ятники на честь воїнів-афганців, жертв Голодомору і репресій, видатних постатей, зокрема, Тараса Шевченка.  Пам’ятні споруди встановлені у Хмільнику та селах району, а також у Вінницькій , Житомирській, Хмельницькій, Сумській, Харківський, Черкаській областях та в республіці Білорусь

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *