Продавали державне як своє: на Вінниччині судитимуть керівників держпідприємства та ТОВ

Новини Вінниці

Бершадською місцевою прокуратурою Вінницької області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного видобування та заволодіння корисними копалинами загальнодержавного значення у Піщанському районі Вінницької області.

Так, установлено, що керівник неприбуткового державного підприємства заснував приватне товариство з обмеженою відповідальністю. Далі спільно з директором цього товариства, використовуючи територію та кар’єр, яким раніше користувалося державне підприємство, розпочали видобуток корисних копалин. Продукція вапняку, яка зберігалася на території державного підприємства, реалізовувалась упродовж 2017-2018 років приватним підприємством. У свою чергу, прибуток від такої діяльності на рахунки державного підприємства не надходив, в результаті чого державі заподіяно збитків на суму понад 1 млн грн.

Керівникам державного та приватного підприємств  повідомлено про підозру за ознаками злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 209, ч. 2 ст. 240 КК України – а саме, у незаконному видобутку корисних копалин загальнодержавного значення, їх привласненні та розтраті з подальшою легалізацією доходів, одержаних злочинним шляхом.

Бершадською місцевою прокуратурою до суду для розгляду по суті  спрямовано обвинувальний акт відносно службових осіб державного та недержавного підприємств.  

За інформацією: пресслужба прокуратури Вінницької області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *