Петро Порошенко терміново повернувся в Україну з закордонної поїздки: «Залякати мене не вдасться»

Новини України

Справи, які масово продукує ДБР проти п’ятого Президента України,  є політичним замовленням колишньої команди Януковича. Про це Петро Порошенко заявив під час включення просто зі столичного  аеропорту «Бориспіль», куди він терміново повернувся, скасувавши низку міжнародних зустрічей у Туреччині.

  • Щойно я почув феєричну дурість, яку оприлюднив агонізуючий голова Державного бюро розслідувань. Оскільки я знаходився з візитом до Турецької республіки, вимушений був скасувати декілька зустрічей і негайно повернутися в Україну. Повернутися, щоб продемонструвати, що вони нікого не залякають і нічого у них не вийде, – заявив Петро Порошенко.

П’ятий президент України також додав, що повернувся для того, щоб чітко наголосити, що ця справа юридично недолуга не тільки для фахових юристів, а й для студента-першокурсника.

  • Це справа, з якої «кури сміються. Бо звинувачувати п’ятого Президента України у захоплені державної влади… Може, вони мають на увазі часи Януковича? І пан Труба разом з паном Портновим вирішив позахищати Януковича? – зауважив Петро Порошенко.

Політик підкреслив, що був обраний законним шляхом на вільних і прозорих виборах, результати яких були визнані світом:

  • Я хочу наголосити, що я був обраний в результаті всенародних виборів, які були визнані зразковими.

 Попри те, що протягом президентства Порошенку доводилося вирішувати найскладніші питання, він жодного разу не порушував українське законодавство.

  • Хто в тому зацікавлений? Звичайно, що пан Труба є лише виконавцем. Замовником є колишня команда Януковича, яка дуже часто з’являється зараз не тільки у своїх telegram-каналах, а й в органах влади. Але важливо знайти замовників і організаторів цієї провокації. Мета її – залякати нашу команду. Мета її – зупинити нашу боротьбу за європейське та євроатлантичне майбутнє України, – зауважив Петро Олексійович.
  • Я хочу наголосити – нічого у вас не вийде, – підкреслив п’ятий Президент України.

На «підозру» відрегувала й прес-служба Петра Порошенка. У її повідомленні йдеться:

  • Так звана “підозра”, виставлена в Телеграмі  заступником глави адміністрації Януковича Портновим, а згодом – скопійована прес-службою ДБР, є нічим іншим, як російським замовленням на завдання шкоди репутації п’ятого президента,  а також спробою перешкодити Петру Порошенку провести низку зустрічей з іноземними лідерами на саміті Європейської народної партії у Хорватії та на безпековому форумі в Галіфаксі (Канада). Із останніх сил чіпляючись за крісло, що швидко вислизає, Директор ДБР Роман Труба викинув останній козир – проект повідомлення про підозру п’ятому президенту України. Поспіх Труби та його наставника Портнова обумовлений не тільки близьким звільненням керівника ДБР. Адже 15 листопада Шевченківський суд зобов’язав ДБР розглянути клопотання про закриття саме цього провадження. І конвульсії Труби – всього лише спроба ухилитися від виконання судового рішення. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *