«Від Щедрика до Carol of the bells»: на Вінниччині пройшов музичний фестиваль

Новини Вінниці

У суботу, 16 листопада, у Тульчині відбувся музичний фестиваль «Від Щедрика до Carol of the bells», присвячений композитору Миколі Леонтовичу. Свято супроводжувалось вогняним шоу, пісочною анімацією та хоровим марафоном.

Дійство розпочалось із відкриття оновленого Музею-квартири Миколи Леонтовича, де цього дня зібрались жителі Тульчинської громади, керівники області та міста, народні депутати, професійні і аматорські  творчі колективи.

Музей, який було відкрито в далекому 1977 році (оголошеному ЮНЕСКО роком Леонтовича до сторіччя від дня народження композитора), тепер не впізнати. Це сучасний музейний заклад, обладнаний системою інтерактивного спілкування з відвідувачами. Співробітники музейного комплексу з гордістю демонструють збережені раритети: книги з особистим факсиміле Миколи Леонтовича, його партитури, особисті речі родини. Стіни музею прикрашають картини авторства сестри композитора Вікторії. У день відкриття костюмоване дійство перенесло гостей у вітальню та кабінет митця початку двадцятого століття.

Продовженням фестивалю стало велике хорове шоу  «Від Щедрика до Carol of the bells» за участю шести хорових колективів, театру вогню «East fire show» з Харкова, Центру пісочної анімації «MS-ART», DJ Muzon та багатьох інших виконавців.

А на сцені фестивалю до пізнього вечора для сотень мешканців Тульчина та гостей міста вирувало свято. Всіх його учасників об’єднав неповторний «Щедрик», який  знані творчі колективи представляли у різних версіях, презентуючи  зріз української хорової музики від 17 до 21 сторіч.

Водночас  на  учасників та відвідувачів фестивалю  чекали екскурсії по Тульчину і  традиційно щедрий ярмарок подільських смаколиків.

За матеріалами: http://www.vin.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *