Протести в Чилі: президент звинуватив поліцію у зловживанні силою

Новини Світу

Президент Чилі Себастьян Піньєра в неділю вперше засудив поліцію за зловживання силою у зв’язку з протестами, які вже місяць тривають в країні. Про це повідомляє AFP.

«Було надмірне застосування сили. Були зловживання і злочини, і права не всіх людей були дотримані», – сказав президент, виступаючи перед народом на тлі заворушень, в результаті яких загинули 22 людини і понад 2000 осіб поранено.

Звинувачення в жорстокому поводженні з боку поліції та порушення прав людини були зареєстровані з самого початку протестів, що спонукало ООН направити в країну слідчу групу. Організація з захисту прав людини Amnesty International також відправила в Чилі свою місію.

«Безкарними не залишаться ні ті, хто скоїв акти надзвичайного насильства, ні ті, хто причетний до злочинів і зловживань. Ми будемо діяти в інтересах жертв», – сказав президент, маючи на увазі і протестувальників, і сили безпеки.

Як відомо, вже місяць чилійці протестують проти соціальної та економічної нерівності, а також проти політичної еліти. Ця криза є найбільшою в Чилі з моменту повернення країни до демократії в 1990 році.

Фото: Twitter Actualidad Chile

Джерело: Укрінформ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *