Українські стартапери створили технологію зменшення кількості безпритульних тварин

Новини України

В українському проєкті Animal ID створили QR-паспорт — технологію зменшення кількості безпритульних тварин.  Про це повідомляє Еspreso.tv з посиланням на прес-реліз проекту. 

QR-паспорт – це металевий жетон з QR-кодом, номером ID тварин у міжнародній базі реєстрації тварин Animal ID та телефонним номером власника, код пов’язаний з онлайн-профілем тварини та визначає особу її власника. Якщо тварина загубиться, то людина, яка її знайде, відсканувавши QR-код, зможе зв’язатися з власником та швидко повернути загублену тварину додому”, – говорить співзасновника проекту Animal ID Василь Дуб.

Засновник міжнародного проєкту Animal ID Віктор Копач, на одній платформі об’єднали інформацію про тварину (ідентифікаційний код, родовід, щеплення тощо) та її власника, а також дані для ветеринарів, муніципалітетів, кінологів.

За даними засновників, наразі в базі Animal ID зареєстровано близько 120 тисяч собак і кішок, які живуть в Україні. Крім того, базою користуються власники тварин з інших країн, а також муніципалітети та волонтери.

Також Дуб зазначив, що замовити жетон можна на сайті бази даних Animal ID, а вартість QR-паспорту становить від 99 до 149 гривень залежно від дизайну жетону. Співзасновник проекту зауважив, що у випадку, якщо жетон буде загублений, його легко можна відновити, а також замовити одразу кілька жетонів.

Він додав, що проект працює за принципом соціального підприємництва – половина прибутку перераховується до притулків та на утримання безпритульних тварин.

Джерело: День

1 коментар на “Українські стартапери створили технологію зменшення кількості безпритульних тварин

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *