На Вінниччині у тенета бракон’єрів потрапила стерлядь

Новини Вінниці

У Ладижинському водосховищі до тенет бракон’єрів потрапила річкова стерлядь. Разом із цінною рибою порушники виловили ще 13 кілограмів риби.  Інцидент трапився 14 листопада поблизу села Новоселівка Немирівського району.

За даними рибоохоронного патруля, О 7 годині ранку було виявлено порушників, які, спільно використовуючи гумовий човен, ловили рибу забороненими знаряддями – трьома лісковими сітками. У сітках знаходилась 183 екз. плітки, 10 екз. окуня, 10 екз. сріблястого карася, 7 екз. ляща, 2 екз. судака, 1 екз. сазана та стерлядь прісноводна 1 екз. Загальна вага незаконно добутих водних біоресурсів склала понад 13 кг. Збитки, завдані рибним запасам, становлять 66 411 грн.

На осіб складено протоколи про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи готуються для передачі до районного суду за місцем скоєння правопорушення.

Додамо, що стерлядь – цінна промислова риба родини осетрових. Єдина з єдина з осетрових, що  живе у прісних водах. Її довжина не перевищує 35—55 см, а маса — 5—6 кг, Зрідка довжина риби досягає близько 80 см, а маса — понад 15 кг.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *