Замість ліжок – книжкові шафи: у вінницькій дитячій лікарні відкрили «книжкову палату»

Новини Вінниці Топ

У Вінницькій обласній дитячій клінічній лікарні з’явилась незвичайна палата. Замість ліжок тут – книжкові шафи із казками, коміксами, пізнавальною та іншою дитячою літературою. Загалом у «Книжковій палаті» 1 500 нових книжок, надрукованих українською мовою. Їх подарувало лікарні товариство «Книгооборот» за сприяння Українського Культурного фонду.

Тепер маленькі пацієнти можуть урізноманітнити лікарняні будні читанням, яке, за словами лікаря-психолога Дар’ї Верещак,  допомагає легше перенести лікувальний процес.

  • Бібліотека була просто необхідна лікарні, особливо дітям, які лежать в нас місяцями. У них багато вільного часу, і, можливо, вони тут могли б звикнути до читання, адже вдома у них рідко буває на це достатньо часу. До того ж, книжки відволікають дітей від їхнього важкого стану, допомагають «зануритись» в інші світи, набратися сил, наснаги. Багато книжок можуть виступати у якості терапевтичних,  – каже вона

На відкриття бібліотечної кімнати завітала письменниця Лора Підгірна. Вона провела для пацієнтів лікарні невеликий майстер клас: діти мали придумати сюжет та назву  для власної книжки і намалювати її обкладинку. Креативу юних авторів не було меж:  

  • Я придумала книжку про свою бабусю, – сказала Софія
  • А я – про пацана Джима, з яким трапляються різні пригоди, – висловив свою ідею Влад

Серед вигаданих дітьми  героїв були навіть єдинороги та добрі павуки. Дехто зробив головними героями своїх творів однокласників, подружок, братів та сестер. По завершенні майстер-класу діти отримали подарункові набори з канцелярією та футболками.

До речі, у «Книжковій палаті» обласної дитячої лікарні знайдуть що почитати не лише діти та підлітки, але і їхні батьки. Надалі ж тут планується проводити різноманітні майстер-класи та сеанси арт-терапії.

Олександр Сашньов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *