Поблизу вокзалу в Жмеринці встановили брутального інопланетянина Хижака

Новини Вінниці

Cтатуя культового персонажа кінофільмів та коміксів з’явилася неподалік залізничного вокзалу Жмеринки 8 листопада. Хижака розмістили під невеликий феєрверк в якості подарунка на річницю місцевого пабу.

Виконана скульптура у стилістиці метал-арт, а її автором є відомий у нашому місті митець-винахідник Валерій Трунов.

Валерій, разом із напарником Сергієм Липецьким вже давно займаються виготовленням скульптур із металобрухту. Чоловіки опанували стилі техно-арт та метал-арт, в них вони і виконують свої вироби.

Цей стиль брутальний, в ньому багато металу, тому якась гламурна лялька не вийде

До цього «Mad Welders» (так вони себе називають) вже робили невеликі 30 см фігурки таких культових персонажів як ксеноморфи, хижаки та трансформери. Фігурки мали велику деталізацію, але «Шалені зварювальники» завжди бажали створити повноформатну фігуру, і Хижак ідеально підійшов для їх бачення: «Цей стиль дуже брутальний», – розповідає Валерій: «Адже в ньому багато металу. Якась гламурна лялька не вийде, тому сам стиль передбачає таких персонажів. До того ж мені такі персонажі дуже подобаються».


Павло Голев

На виготовлення шедевру сучасного мистецтва в автора пішло близько двох місяців роботи, для цього він використовув процеси холодної ковки, різки та варіння металу.

  • Лати, шолом – це все вибито із листового металу. Взагалі власноруч виготовлено 70-80 відсотків усього, а все інше – це металобрухт, – розповідає хлопець.

Автор каже, що такі вироби повинні зацікавити людей, у багатьох європейських містах, де розвинений туристичний бізнес, такі композиції трапляються на кожному кроці. І взагалі сама скульптура може викликати інтерес.

  • Чоловіки можуть розглядати та шукати знайомі деталі, – пропонує скульптор.

До цього на місці «інопланетного мисливця» стояла статуя вуличного музиканта, що була виконана в стилі техно-арт, але в честь 10-ї річниці «Ретро Пабу» її вирішили замінити на щось новеньке. Та про музиканта не забули, його перенесли на ганок кафе «Камелот».

За словами Валерія, він готовий і далі виготовляти та встановлювати такі скульптури в нашому місті, але лише при замовленні, адже цей процес не з дешевих, щоправда скульптор зробив поправку на те, що все можливо.

Джерело: zhmerynka.city

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *