Вінницькі школярі відвідали Польщу за програмою обміну

Новини Вінниці

Учні вінницької школи №26 стали учасниками україно-польського проекту «Народне мистецтво, що об’єднує». Проєкт, спрямований на поглиблення знань про національні традиції України і Польщі, передбачав молодіжний обмін між сусідніми країни.

Як повідомляють у міській раді, під час перебування у Вінниці учасники обговорили загальні тенденції розвитку народного  мистецтва у 21 столітті, ознайомились з особливостями Подільської кухні, секрети якої розкрила Олена Павлова, створювали свої трав’яні набори чаю, відвідали майстерку з ткацтва у с. Буші, випалювали та оздоблювали сувеніри у техніці декупаж, танцювали та співали на вечорі українсько-польської культури. 

У Польщі на учасників очікувала не менш насичена програма. Окрім знайомства з історією міст Люблін і Казімеж-Дольни,  молодь знайомилася з сучасною технікою розпису кольоровим піском, основами гончарства, дізнавалась про народні музичні інструменти. Особливістю проєкту стало створення настільної гри «Живі традиції», яка буде презентована найближчим часом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *