Рейтинг порушень митних правил визначили на Вінницькій митниці

Новини Вінниці

За 10 місяців на Вінницькій митниці ДФС складено 1097 протоколів про порушення митних правил. Майже 70% із них (763 протоколи) було складено за ст. 481 Митного кодексу України «Перевищення строку тимчасового ввезення або тимчасового вивезення товарів».

Наступні за кількістю – 133 –  протоколи, складені за ст. 470 Митного кодексу України «Недоставлення товарів, транспортних засобів комерційного призначення та документів до органу доходів і зборів призначення, видача їх без дозволу органу доходів і зборів або втрата». Загальна сума недоборів становить 305 тис. грн.

Окрім того, за ст. 471 Митного кодексу України «Порушення порядку проходження митного контролю в зонах (коридорах) спрощеного митного контролю» заведено 40 адміністративних справ, за ст. 472 Митного кодексу України «Недекларування товарів, транспортних засобів комерційного призначення» – 75 справ, за ст. 483 Митного кодексу України «Переміщення або дії, спрямованні на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю» – 58 справ. За усіма вищезазначеними  справами загальна вартість предметів порушення митних правил склала – 7,1 млн грн.

Відділ комунікацій ГУ ДФС у Вінницькій області за матеріалами Вінницької митниці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *