Амфітаетр та фонтанна площа: у Вінниці обрали переможців конкурсу «Бюджет громадських ініціатив»

Новини Вінниці

У Вінниці сьогодні, 6 листопада,  підбили підсумки міського конкурсу «Бюджет громадських ініціатив». За його результатами, в громаді будуть реалізовані 6 великих та 6 малих інфраструктурних та соціальних проєктів, запропонованих місцевими мешканцями. Загалом  на конкурс були подані 36 ідей, за які впродовж 1-15 жовтня могли проголосувати усі містяни віком від 16 років. На їх реалізацію передбачено 7 мільйонів гривень з бюджету громади.

Як повідомляють у міській раді, серед великих проєктів перемогу здобув проєкт № 37 «Улаштування сцени з амфітеатром біля озера на вулиці Волошковій», за нього віддали голоси 2015 голосів. Його реалізують у районі олійно-жирового комбінату по вулиці Волошковій.

Також вінничани підтримали проєкт №15 «Фонтанна площа у Тяжилові», який набрав 2072 голоси. Цю площу планують створити біля Родинного озера, що у Тяжилові.

Будуть реалізовувати у 2020 році великий проєкт №41 «Волейбольний майданчик біля центрального міського стадіону», який набрав 2028 голоси. Його облаштують по вулиці Замостяській,16. Тут зможуть займатись як професіонали так і аматори. Мета цього проєкту – розвиток спорту, популяризація здорового способу життя, створення комфортних умов для активного і здорового відпочинку.

Серед переможців й проєкт №6 «Успішна громада – здорова громада!» (1978 голосів): облаштування зони відпочинку та заняття спортом в м-ні Пирогово, освітлення, огородження, штучного покриття. 1941 голос здобув проєкт №26.

Також, 1941 голос здобув проєкт №26 «Реконструкція спортивного поля на площі Шкільній (мікрорайон Старого міста)»: спортивний майданчик для занять вуличною гімнастикою воркаут (WorkOut), який буде реалізовано в наступному році. 

Реалізують й проєкт №2 «Створення зони безпеки й комфорту частини вулиці Острозького, Довженка» (1843 голоси). Він має на меті облаштування безпечного умов переходу вул. Острозького для жителів мікрорайону та учнів ЗОШ №32, ДНЗ №27. 

Щодо малих проєктів, то буде реалізовано проєкт №27 «Старість в радість – залишаймося креативними і після 60» (811 голосів): популяризація здорового способу життя серед людей похилого віку, через залучення їх до активного відпочинку – їзди на велосипеді.

Також буде реалізовано проєкт №54 «Екологічний форум «Еко-лідери для майбутнього!» під відкритим небом» (2542). Його планують провести у на Старому місті на базі школі №19 (вул. Северина Наливайка, 17). Він має на меті запровадити системний підхід до розвитку освіти й виховання учнівської та студентської молоді із залученням вітчизняних та іноземних фахівців.

Вінничани віддали 2394 голоси за проєкт «Благоустрій зони відпочинку біля фонтанної площі по вул. С. Ценського». Його реалізують у мікрорайоні «Олійно-жировий комбінат». Перемогли й проєкти №13 «Доступна література!», №34 «Вишенська «Вишиванка» (осучаснення та оновлення пішохідних ділянок на території парку «Дружби народів» зі встановленням бордюру та бруківки у вигляді орнаменту). Крім того, буде реалізовано проєкт №34 «Вінниця – місто послідовників М. І. Пирогова»: видання книги «Вінниця – місто послідовників М.І. Пирогова» стане своєрідною культурною візитівкою міста в галузі медицини та туризму. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *