У США опублікували нові дані про рейтинг Трампа

Новини Світу

Рейтинг схвалення президента США Дональда Трампа не зазнав значних змін після того, як в Палаті представників почалося розслідування в межах процедури про його імпічмент – 42% американців в цілому схвалюють діяльність президента, передає УНН з посиланням на Голос Америки.

Згідно з даними соцопитування, проведеного агентством AP і Центром досліджень зв’язків з громадськістю NORC, не дивлячись на те, що Трамп все ще користується колосальною популярністю в лавах власної партії, частина республіканців критично ставляться до чесності президента, його дисциплінованості та поваги до демократичних норм США.

Так, 61% американців вважають, що Трамп взагалі не поважає або майже не поважає демократичні інститути і традиції країни.

Серед республіканців рейтинг схвалення Трампа досягає 85%, а в цілому його дії схвалюють 42% американців – це звичайний показник для чинного президента, інформує видання. При цьому, згідно з опитуванням, позитивних поглядів на Трампа дотримуються тільки 7% демократів.

Найбільш позитивним моментом для Трампа залишається економіка, яка продовжує рости, незважаючи на ознаки деякого спаду, що зберігаються. 54% американців схвалюють те, як Трамп вирішує економічні питання – включаючи 25% демократів. Однак 55% учасників опитування не в захваті від того, як Трамп вирішує питання про торговельні переговори з іншими країнами.

Більш критичні американці щодо міжнародної політики Трампа: 59% негативно ставляться до його діяльності в цій сфері. Громадськість також скептично налаштована щодо користі, яку дії Трампа приносять позиціям США у світі: 46% вважають, що вчинки президента приносять більше шкоди, ніж користі, 39% дотримуються протилежної думки.

Опитування було проведено до того, як Трамп оголосив у суботу про ліквідацію лідера ІД Абу Бакра аль-Багдаді.

  • У результаті електорат переповнюють емоції, і не завжди позитивні: майже половина американців кажуть, що Трамп їх злить. Кожен четвертий каже, що президент викликає у них почуття «приголомшення», – пише видання.

Повідомляється також, що більше половини американців – 56% – вважають, що президента не можна охарактеризувати словом “чесний”. Серед республіканців погляди на чесність Трампа теж не можна назвати однозначними: тільки близько половини згодні з тим, що президента можна назвати чесним.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *