Двох мешканців Вінниччини судитимуть за хабар поліцейським

Новини Вінниці

Бершадська місцева прокуратура скерувала до судів два обвинувальних акти щодо жителів Піщанського  та  Теплицького  районів,  які  пропонували  та  надавали  працівникам  поліції  гроші  за  не  притягнення  їх  до  адміністративної  відповідальності.

За даними обласної прокуратури, чоловіків на автомобілі зупинили патрульні за порушення правил дорожнього руху. Під час оформлення адміністративних  матеріалів, порушники запропонували правоохоронцям хабар  за  не притягнення  їх до  цієї  відповідальності.  Не зважаючи на  попередження  працівників  поліції  про  кримінальну  відповідальність за надання такої пропозиції, водії й надалі продовжували настоювати на своєму. Один із них  залишив 1 тис. грн у службовому  автомобілі  поліції.

Вказані дії правопорушників зафіксовано за допомогою відеозйомки та складено необхідні процесуальні документи.

Дії обвинувачених кваліфіковано за ч. 1 ст. 369 КК України, як  пропозиція службовій особі надати їй неправомірну вигоду та надання такої вигоди за вчинення чи невчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує чи надає таку вигоду, будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища. За вказані дії передбачено кримінальну відповідальність у виді штрафу в сумі від 8500 грн до 11900 грн  або обмеження чи позбавлення волі від 2 до 4 років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *