Дифтерія: голова Вінницької ОДА доручив готуватись до посиленої вакцинації

Новини Вінниці Топ

Голова Вінницької ОДА Владислав Скальський провів нараду щодо протидії дифтерії та іншим інфекційним захворюванням в області. Очільник адміністрації доручив підлеглим перевірити готовність до посиленої вакцинації та провести інформаційну кампанію щодо важливості щеплення.

  • Доручив перевірити готовність до посиленого вакцинування – створити необхідні умови, провести інформаційно-роз’яснювальну кампанію в школах та ВНЗ області, і, особливо, в тих районах, де відсоток вакцинування є найнижчим.

    Сам особисто роблю щеплення від грипу починаючи з 2007 року і жодного разу грипом не хворів за цей час. Разом із сім’єю зробимо щеплення від дифтерії найближчим часом.

    Кабінети вакцинації до ваших послуг. Закликаю кожного зробити щеплення собі та, особливо, дітям!
    – йдеться у дописі на Facebook-сторінці Владислава Скальського

Як зауважив посадовець,  випадків захворювання на дифтерію в області не виявлено. Також він зауважив, що у 2018 дітей віком 1 рік вакциновано 53,1%, ревакциновано у віці 1,5 роки – 66,3% дітей, в 6 років – 79,9% дітей, у віці 16 років – 69,1%.
Серед дорослих черговими ревакцинаціями проти дифтерії та правцю охоплено 58,9% населення.

Станом на сьогодні область повністю забезпечена безоплатними та якісними вакцинами для щеплень дітей та дорослих. Якість вакцин підтверджена Всесвітньою організацією охорони здоров’я.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *