Змаганням-естафетою відзначили День автомобіліста вінницькі гвардійці

Новини Вінниці

У поєдинку зустрілися команди двох військових частин Національної гвардії України –  Вінницької 3008 та  Калинівської 3028.

Плац військової частини 3008 нагадував змагальну арену. На естафету зібралися водії-механіки.

Майстерність, спритність та бойових дух,   саме це – запорука вдалого старту, – кажуть учасники. Перше випробування – на швидкість замінити колесо. Із результатом у 10 хвилин обіграли суперників гвардійці.

  • Моя команда чудово справилася з завданням. Потрібно було: зняти колесо, відтягнути шину на відстань 15 метрів, далі повернути 20кілограмове колесо і знову прикрутити. Ми змогли це зробити за лічені хвилини, – ділиться враженнями водій другого відділення автомобільного взводу в/ч 3008 Андрій Карась.

Змінювали в автівках акумуляторну батарею, “бігали” на руках, розбирали та збирали зброю, надавали першу медичну допомогу. Менше ніж година часу, понад 10 завдань і, зрештою, – фініш. Учасники вже не стримують емоцій. Тут калинівські гвардійці продемонстрували міць та силу і відігралися – перетягнули канат у вінницьких.

  • Для нас це було легко. Адже під час служби неодноразово доводилося витягувати з багнюки не лише автомобілі, але й бронетехніку, – розповідає командир автомобільного взводу в/ч 3028 Олександр Савчук.

Попри  майже рівну боротьбу вінницьким гвардійцям таки вдалося вийти вперед.

  • У нас злагоджений колектив, який постійно працює над підвищенням своїх професійних навичок. Завдяки цьому ми перемогли, – ділиться враженнями заступник командира роти з технічної частини старший лейтенат в/ч 3008 Богдан Кавбаска.

Такі змагання стимулюють гвардійців покращувати свої здібності, – переконані в омандуванні полку.

  • Із нагоди святкування Дня автомобіліста ми проводимо військово-технічну естафету, щоб побачити, наскільки наші водії, фахівці готові до виконання різних завдань,  у тому числі, пов’язаних не тільки з технікою, але і з збиранням/розбиранням зброї, на рухливість, на увагу. В конкурсах беруть  участь дві команди. Переможець отримав кубок. Та найголовніше, що наші частини дуже тісно співпрацюють, ми виконуємо багато  спільних завдань,
  •  говорить заступник командира військової частини 3008 із озброєння – начальник технічної частини підполковник Віталій Бубела.

Учасників нагородили медалями, грамотами та кубками. Команди повернулися на службу – готувати техніку в зону ООС, адже незабаром – чергова ротація.

За інформацією: прес-служба військової частини 3008

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *