Чи будуть вінничани з водою? Перемовини тривають, водоканал обіцяє погасити борг

Новини Вінниці

У «Вінницяоблводоканалі» заявили про відсутність поточної заборгованості перед ТОВ «Енера Вінниця» та АТ«Вінницяобленерго». На підприємстві зазначають, що навіть заплатили енергетикам авансом за жовтень і наразі ведуть перемовини, щоб не залишитись без елетропостачання.

  • Від початку цього року КП «Вінницяоблводоканал»  погасило перед АТ «Вінницяобленерго» борг попереднього періоду у сумі 12 млн гривень. На даний момент борг попереднього періоду залишається у сумі 57 млн 345 тисяч гривень. Поточної  заборгованості «Вінницяоблводоканал» перед «Вінницяобленерго» не має.  За жовтень авансом КП «Вінницяоблводоканал»  проплатив АТ  «Вінницяобленерго» 411 тисяч 600 гривень, – повідомляє пресслужба водоканалу

Також у водоканалі повідомляють, що сьогодні перерахували «Енері» 2 млн гривень в рахунок погашення боргу . Кошти будуть  перераховані і завтра. На сьогодні борг «Вінницяоблводоканала» перед «Енерою»  – 4 млн 284 тисячі гривень. До 24 жовтня підприємство «Вінницяоблводоканал» планує закрити питання боргу перед «Енера Вінниця» за надану електроенергію.

  • Підприємство «Вінницяоблводоканал» надало «Вінницяобленерго» графік реструктуризації боргу  з 2020 року. У графіку були вказані джерела погашення боргу. Але жодної відповіді від енергетиків на реалізацію цього графіку ми не отримали. Підкреслю- жодної відповіді. У графіку, зокрема, було враховано, що у бюджет міста -2020 будуть закладені кошти на допомогу теплопостачальним організаціям, а ті, в свою чергу, отримавши допомогу, погасять свої борги перед водоканалом,- повідомив директор підприємства «Вінницяоблводоканал» Олександр Чернятинський.

За його словами, кошти, які  міська і обласна влада виділила як допомогу водоканалу, отримали теплопостачальні організації Вінниці і погасили частину боргів перед «Вінницяоблводоканалом». Йдеться про загальну суму   допомоги  у 10 млн гривень від обласної та міської влади. Директор водоканалу додав, що наразі тривають перемовини з метою уникнення відключення об’єктів водопостачання від електроенергії.

Нагадаємо, сьогодні, 22 жовтня, директор «Вінницяобленерго» Андрій Поліщук запропонував формулу, за якою водоканал може протягом двох років погасити борги за спожиту електроенергію. Якщо ж водоканал не погодиться на «формулу», то вже завтра підприємство «знеструмлять» і Вінниця залишиться без водопостачання. Підприємство можуть відключити від електроенергії і 24 жовтня за борги перед «Енерою».  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *