У Вінниці нетверезий водій пропонував 100 доларів патрульним

Новини Вінниці

У Вінниці поліцейські, патрулюючи нічні вулиці, зупинили автомобіль «Daewoo», водій якого, змінюючи напрямок руху, не увімкнув покажчик повороту. Як з’ясувалось, чоловік був напідпитку. Аби уникнути адміністративної відповідальності, порушник запропонував поліцейським 100 доларів США. Як повідомляють у відділі комунікацій обласної поліції, ситуація трапилась 21 жовтня  близько 2:00.

Зазначається, що інспектори почули від водія запах алкоголю, до того ж його видавали почервонілі очі та нечітка мова. Чоловік погодився пройти огляд на місці зупинки за допомогою алкотестеру «Драгер». Прилад показав – 2,15 проміле, що майже у 11 разів перевищує допустиму норму.

Під час складання адміністративних матеріалів за керування автомобілем в стані алкогольного сп’яніння водій почав пропонувати інспекторам неправомірну вигоду у розмірі 100 доларів США, аби уникнути відповідальності.

Поліцейські попередили порушника про кримінальну відповідальність за подібні пропозиції, та це не зупинило чоловіка.
Слідчим відділенням поліції відкрито провадження за ч.1 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). За таке правопорушення передбачено покарання до 4 років позбавлення волі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *