Масові протести в Барселоні переросли в зіткнення з поліцією (відео)

Відео Новини Світу

У вівторок, 15 жовтня, у Барселоні продовжилися масові акції протесту, що супроводжувалися сутичками між демонстрантами і силовиками. Як повідомляє Reuters, на другий день протестів на вулиці Барселони вийшли тисячі демонстрантів, які виступають за незалежність Каталонії.

Поліція заявила, що протестувальники намагалися знести охоронні огорожі навколо іспанських урядових будівель в регіоні, а також кидали банки і сигнальні ракети в правоохоронців. У відповідь поліцейські застосували палиці й спецзасоби.

Reuters також повідомляє, що протестувальники підпалили сміттєві контейнери і картон на центральних вулицях Барселони. Також вони намагалися спорудити в центрі міста барикади і били вітрини магазинів, додає El Pais.

У поліції повідомили, що три людини були затримані біля місцевої штаб-квартири іспанського уряду. Поліція застосувала проти протестувальників кийки, коли учасники акції спробували прорвати встановлений поліцією паркан.

За даними El Pais, у другий день протестів заарештували не менше 25 осіб, щонайменше 74 отримали поранення різного ступеня тяжкості. За даними видання, в протестних акціях взяли участь десятки тисяч людей. Зокрема, у Барселоні в мітингу взяли участь близько 40 тисяч осіб.

Основні події відбувалися в Барселоні та Жироні. Також протестувальники вийшли на вулиці Таррагони, Льєди і Сабаделя.

За даними El Mundo, на вулиці Жирони вийшли близько 9 тис. осіб. В цілому, відзначає видання, тут протести проходили в мирному ключі, однак деякі мітингувальники кидали різні предмети в поліцейські кордони. У Таррагоні близько 500 протестувальників закидали адміністративну будівлю кульками з фарбою та іншими предметами. Поліцейські відкрили по них вогонь пластиковими кулями.

Нагадаємо, 14 жовтня Верховний суд Іспанії засудив дев’ятьох лідерів каталонських сепаратистів від 9 до 13 років тюремного ув’язнення за їх участь у референдумі про незалежність в 2017 році.

Максимальний термін ув’язнення – 13 років, отримав колишній заступник голови уряду Каталонії Оріоль Жункерас – за підбурювання до заколоту і розтрату державних коштів.

Після цього протестувальники, незгодні з вироком суду для лідерів каталонських сепаратистів, вирушили в напрямку аеропорту Ель-Прат в Барселоні з метою його блокади. На наступний день робота аеропорту була розблокована.

Джерело: УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *