Епіфаній оголосив про створення благодійного фонду на підтримку ПЦУ

Новини України

Митрополит Київський і всієї України Епіфаній оголосив про створення благодійний фонду «Митрополичий фонд Православної церкви України». Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

  • Щоби скоординувати і систематизувати співпрацю з меценатами, а також втілюючи в життя бачення нашої Церкви як відкритої, я ухвалив рішення створити благодійний фонд – «Митрополичий фонд Православної церкви України». Він працюватиме за кращими світовими зразками та міжнародними стандартами, – написав глава ПЦУ.

Він додав, що фонд щороку звітуватиме про свою роботу та проходитиме перевірку однією із топ-10 аудиторських компаній світу.

Митрополит Епіфаній зазначив, що фонд займатиметься презентацією ПЦУ в світі та зміцненням її взаємодії з іншими церквами.

  • Сьогодні ми – повноправна частина вселенського православ’я, а значить, нарешті можемо самостійно і голосно говорити про себе: брати участь у міжцерковних ініціативах і проектах, бути серед їхніх організаторів та запрошувати до участі у них представників інших помісних церков. Впевнений, що це сприятиме утвердженню нашої єдності та добрих міжправославних і міжконфесійних відносин, – підкреслив він.

Також фонд займатиметься освітніми проєктами для священнослужителів. Зокрема, організацією навчання за кордоном, грантовою діяльністю, організацією обміну викладачами та студентами з провідними духовними навчальними закладами світу, створенням новітніх освітніх платформ.

Предстоятель ПЦУ зазначив, що останні дослідження показали, що багато українців на Сході та Півдні України (32,5% та 39,8% відповідно) підтримують ПЦУ і хочуть молитися в її храмах.

  • А отже, одне із завдань фонду – допомогти цим вірянам реалізувати їхнє право на свободу віросповідання як фундаментальне та загальновизнане усім цивілізованим світом, – наголосив він.

Митрополит Київський і всієї України також заявив, що кожен меценат зможе допомогти ПЦУ та українській громаді офіційно та відкрито, обравши для себе близький чи бажаний напрямок або конкретний проєкт співпраці.

  • Вірю, що діяльність «Митрополичого фонду Православної церкви України» стане рушійною силою для відчутних змін і зрушень в сучасній Україні, сприятиме втіленню в життя багатьох гарних задумів, – наголосив предстоятель ПЦУ.

Джерело: day.kyiv.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *