Будівництво Регіонального кардіоцентру у Вінниці відстає від запланованого графіку

Новини Вінниці

На якій стадії зведення, чи виконуються роботи за визначеним графіком, і які проблеми нині існують у процесі будівництва у Вінниці нового Регіонального лікувально-діагностичного центру серцево-судинної патології, з`ясовував голова Вінницької ОДА  Владислав Скальський.

В обговоренні ходу реалізації  проєкту взяли  участь заступник голови облдержадміністрації Ігор Івасюк, директор департаменту охорони здоровя ОДА Людмила Грабович, заступник Вінницького міського голови Галина Якубович, представники підрядних та субпідрядних організацій, Світового банку, керівник регіонального представництва компанії ЕПТІСА СЕРВІСІОС ДЕ ІНДЖЕНЕРІА, С.Л. в Україні Антоніо Альферез Бурійо.

За словами представника компанії з технічного нагляду Сергія Тищенка, будівництво кардіоцентру згідно з договором розпочато 1.06.2018 і, відповідно, має бути завершене 1.08.2020 року.

  • Але судячи із виконаних на сьогодні робіт,  це залишається під питанням. Підрядник відстає від графіка виконання поставлених задач. За  нашими оцінками завершення зведення каркасу корпусів будівель буде в районі 15 грудня. До 15 листопада завершать монтаж вікон та вітражів,- сказав Сергій Тищенко.

Коментуючи цю ситуацію,  Владислав Скальський наголосив, що з боку влади буде зроблено все, аби унеможливити гальмування процесу будівництва Регіонального лікувально-діагностичного центру серцево-судинної патології:

  • Ми будемо спілкуватись із найвищим керівництвом підрядника, щоб знаходити ці рішення. Вони дуже серйозно відстають від передбаченого графіку. Якщо не знайдемо згоди, то ініціюватимемо штрафні санкції.

Довідка.  Будівництво у Вінниці Регіонального лікувально-діагностичного центру серцево-судинної патології – один із найбільших проєктів в Європ у сфері охорони здоров’я, який фінансує Світовий банк. Вінниччина – поки єдина  в державі, де «з нуля» будують сучасну лікарню кардіопрофілю. Загальна вартість проєкту 32 мільйони доларів США. Третину виділених коштів спрямують на придбання медичного устаткування.

За інформацією: www.vin.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *