У Вінниці учасників АТО/ООС навчатимуть підприємницькій діяльності

Новини Вінниці

Вінниця стає третім містом, яке долучається до реалізації навчального проекту «Програма з підприємницької діяльності для ветеранів АТО та ООС».  Учасники навчатимуться 2,5 місяці. За цей час вони опанують основи планування, маркетингу, фінансів, управління персоналом та продажів.  На завершення  кожен має розробити бізнес-план власної справи. Найкращі проекти отримують заохочувальне фінансування.

Навчатимуть ветеранів викладачі Київської школи економіки спільно з організаціями-партнерами за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Результат цієї програми  – успішно запущені 52 бізнес-плани.  Ветерани уже відкрили кав’ярню, запустили пошив військового і спортивного спорядження. 

  • У нас є багато якісно підготовлених викладачів, які проводять ефективну роботу в аудиторії. Ідея цієї програми у нас з’явилася минулого року. Одна із проблем, з якою стикаються воїни після повернення додому, – це те, що вони не можуть працювати на когось. Виникла ідея навчати таких людей створювати власні бізнеси. Ми говоримо зараз про мікробізнес та малий бізнес. Ми ніколи не працювали з ветеранами і боялися це робити, але зараз у нас уже є успішні історії реалізації проектів. Програма досить успішно реалізувалася у Києві, і на неї є попит, тому ми її продовжуємо в регіонах, – розповіла в.о. віцепрезидента з бізнес-освіти Київської школи економіки Ольга Нагорнюк

Щоб стати учасником навчань, потрібно заповнити анкету на сайті https://kse.ua/ua/,  а також пройти співбесіду. Після чого відберуть учасників АТО та ООС, які готові реалізовувати свої бізнес-проекти. Навчання – безкоштовне і триватиме 2,5 місяці, складатиметься із 10 модулів. 

У Вінниці вже діє соціальне підприємство, де працюють ветерани АТО та ООС. Це ТОВ «Соціальне підприємство УВВ Інжиніринг», яким керує Олександр Білецький.  Підприємство виготовляє острівці безпеки, які встановлені на дорогах міста. 

  • У Вінниці маємо два проєкти – це музей ім. Я. Балабана та «Соціальне підприємство УВВ Інжиніринг». Ми відразу пішли у великий інфраструктурний проект – це виготовлення острівців безпеки. Почали зараз працювати над вуличними меблями і вбиральнями. Є ідея зробити самоочищаючі вуличні туалети, – розповів керівник ТОВ  «Соціальне підприємство УВВ Інжиніринг» Олександр Білецький. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *