Катастрофа Ан-12, в якій загинули вінничани: авіакомпанії-власнику заборонили літати

Новини Вінниці

У п’ятницю, 4 жовтня, Державіаслужба призупинила дію сертифіката експлуатанта авіакомпанії «Україна-Аероальянс», літак якого розбився під час аварійною посадки на Львівщині. Про це повідомляє «Главком» із посиланням на прес-службу регулятора.

Відзначається, що наказ прийнято на підставі рішення постійно діючої Комісії з питань сертифікації експлуатантів, організацій з технічного обслуговування і підтримання льотної придатності, розробників і виробників авіаційної техніки, навчальних закладів з підготовки льотного складу в Україні, льотного і технічного персоналу (Протокол №46 від 4 жовтня 2019 року).Нагадаємо, 4 жовтня, о 6:42 літак Ан-12 #UR-CAH авіакомпанії «Україна Аероальянс» здійснив аварійну посадку у селі Сокільники неподалік Львівського аеропорту. Команда виконувала чартерний вантажний рейс  за маршрутом Віко (Іспанія) – Львів. На борту було 7 членів екіпажу та 1 одна особа, що супроводжувала рейс.

У результаті НП загинули командир екіпажу – вінничанин  Віталій Степаненко, його замляк бортовий технік Ігор Завадюк, помічник командира Ігор Маєвський, штурман Юрій Кузьменко і радіооператор Володимир Кириленко. Ще троє людей були травмовані.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *