Ukraïner анонсував англомовну книгу про експедиції Україною

Новини України

Медіа-проект Ukraїner анонсував вихід англомовної версії книги про експедиції Україною — “Ukraïner. Ukrainian Insider”.  Про це повідомляє прес-служба проекту у Facebook

Як зазначається, це англомовна версія книги “Ukraїner. Країна зсередини”, що стала найбільш продаваною на IX Міжнародному фестивалі “Книжковий Арсенал”, а також була серед трьох номінантів на гран-прі “BookForum Best Book Award-2019” та отримала дві додаткові відзнаки.

  • Кожен з нас стає публічним дипломатом, як тільки зустрічає іноземця, що запитує «Where are you from?». Ми спробували створити книгу, яка б була інструментом в руках кожного українця. У ній зібрані несподівані та незвичайні історії з кожного регіону, показана справжня і жива Україна, яку ми досліджували протягом довгих трьох років, — розповів засновник проекту Ukraїner Богдан Логвиненко.

Зауважимо, книга проекту Ukraїner видана за мотивами першого кола масштабної експедиції Україною, яка тривала з літа 2016-го до осені 2018-го року й охопила всі історичні регіони — від Слобожанщини до Поділля, від Волині до Таврії. До багатьох історій є продовження у qr-коді. Для іноземців ця книга має стати відповіддю на запитання: “Що таке Україна?”.

  • В іншомовних виданнях про Україну, які виходять за кордоном, на сьогодні є ціла низка варіантів назв регіонів України і вони не уніфіковані. У цій книзі ми пропонуємо зведений перелік назв усіх 16 регіонів і пробуємо коротко пояснити походження цих назв та окреслити географію регіонів. Аби будь-хто, хто не знає української мови, міг зрозуміти чому ПРИазов’я і НАДдніпрянщина і де на карті України їх знайти; звідки походить назва ПОДІЛля, хто такі таври і чому на їх честь названо цілий регіон — Таврію, — зазначила головна редакторка проекту Ukraїner Євгенія Сапожникова.

“Ukraïner. Ukrainian Insider”, як і україномовна версія книжки, вийде друком у “Видавництві Старого Лева”.

Джерело: День

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *