Контракти на півмільярда доларів: Україна й Білорусь нарощують співпрацю

Новини України

Українські та білоруські компанії, підприємства, організації підписали контракти більш ніж на півмільярда доларів на другому Форумі регіонів. Про це повідомляє Торгово-промислова палата України.

“Другий форум регіонів стартував у Житомирі із 8-го засідання Українсько-Білоруської консультативної ради ділового співробітництва, у ході якого між бізнесом підписано контракти на більш ніж півмільярда доларів США”, – йдеться у повідомленні.

Президент ТПП України Геннадій Чижиков зазначив, що Білорусь – дуже важливий торговельний партнер України. За обсягами взаємної торгівлі у першому півріччі цього року вона посідає п’яте місце серед усіх країн світу (після Китаю, Росії, Німеччини та Польщі).

“Для нас дуже важливо, щоб Україна і Білорусь налагодили тісну торговельну співпрацю і відновили обсяги товарообігу. У планах на цей рік – цифра не менше 8 млрд дол. США. Упевнений, що і сьогоднішнє засідання Ради стане суттєвим кроком уперед у розширенні обсягів взаємної торгівлі та номенклатури нашого експорту”, – наголосив Чижиков.

У заході взяли участь керівники Торгово-промислових палат України та Білорусі, посли обох держав, а також понад 300 представників бізнесу.

Джерело: Укрінформ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *