«Дівчинка із сірниками» та «Венера у хутрі»: у Вінниці відбудеться фестиваль сучасної української академічної музики

Новини Вінниці Топ

Фестиваль сучасної української академічної музики CONTEMPORARY MUSIC DAYS IN VINNYTSIA-2019 радуватиме глядачів 17-20 жовтня. Протягом чотирьох днів мешканці та гості Вінниці побачать чотири дивовижні видовища, при цьому абсолютно безплатно. Заходи відбудуться у ресторані Mont Blanc та у театрі імені Садовського.

За словами засновниці фестивалю Ірини Френкель, основна мета фестивалю – популяризація вітчизняної академічної музики. Для підвищення рівня освіченості публіки, на концертах навіть роздаватимуть підручники.

  • На концертах ми будемо безкоштовно роздавати буклети-підручники із сучасної української музики. Тут ми зібрали не лише інформацію щодо концертів, але й відомості про твори, композиторів, які творять сучасну академічну музику в Україні. Наклад книжки – тисяча екземплярів, – розповіла пані Ірина

Розпочнеться фест музично-театральним перфомансом за мотивами твору Девіда Ленга «Страсті за дівчинкою із сірниками», авторства засновника першого в Україні підземного театру ТЕО Дмитра Костюминського. Виступатиме вокальний ансамбль сучасної музики Alter Ratio.

Театральна постановка про самотність у натовпі та цинізм розповість про дівчинку, яка помирає від холоду через байдужість сусідів. Відбудеться дійство на малій сцені театру Садовського 17 жовтня о 19:00.

Наступного дня у той же самий час у ресторані Mont Blanc даруватиме глядачам враження концерт «Венера у хутрі» проекту Ukrainian Live.

У програмі концерту прозвучать твори сучасних українських композиторів зокрема потужна Libera me Святослава Луньова, «кітч-музика» Любави Сидоренко та «Венера у хутрі» Богдани Фроляк, написана за новелою Леопольда фон Захер-Мазоха.

На сценіа – Ukrainian Festival Orchestra на чолі з диригентом Іваном Остаповичем.

А 19 жовтня, також у Моnt Blanc, глядачі насолодяться прем’єрою моноопери «Леді Лазарус». Проект являє собою творчий експеримент режисерки Юлії Журавської та композиторки Людмили Юріної, створений у Co-Production з OPERAFEST TULCHYN.

Моноопера написана за мотивами поезії  Сильвії Плат, а також творів Джеймса Джойса та Річарда Баха, переосмислені композитором як лібрето. В основі твору – душевні переживання Сильвії Плат.

Початок вистави о 19:00.

Завершить фестиваль опера «Ярослав Мудрий» Георгія Майбороди, допрем’єрний показ якої відбудеться 20 жовтня у театрі імені Садовського. На глядачів чекатимуть о 19:00.

Режисерка опери, Богдана Латчук, отримала президентський грант на здійснення цієї постановки. У ній розкриваються ключові моменти життя видатного князя, за якого Київська Русь досягла найбільшого розквіту.

Завдяки підтримці Вінницької міської ради та Українського культурного фонду квитки на усі події будуть безплатними. Однак, їхня кількість обмежена, тож, щоб відвідати фестиваль, потрібно буде зареєструватися в Інтернеті та отримати запрошення на концерт по електроннійпошті. Також запрошення можна отримати в інформаційному центрі фестивалю за адресою Театральна, 15. Телефон для довідок: (0432) 690 – 025.

За новинами фестивалю можна слідкувати на офіційному сайті та у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *