У Вінниці пройшла акція «Ні капітуляції!»

Новини Вінниці Топ

Зо два десятки вінничан, сьогодні, 26 вересня, взяли участь в акції під гаслом «Ні капітуляції!». Захід відбувся під  стінами обласної ради о 18:00.

Протестувальники, здебільшого юнаки віком до 25 років, розгорнули під дверима адміністративної будівлі промовистий транспарант «Ні капітуляції!», привертаючи увагу перехожих. Активісти стверджують: вийшли на акцію, аби висловитися проти так званої «Формули Штайнмайєра», яка передбачає амністію для учасників незаконних збройних формувань на Донбасі та закріплює автономний статус ОРДЛО.

  • Ми хочемо показати громадськості, що ми проти капітуляції під виглядом виконання «формули Штанмайєра», яку насправді склав Лавров. Ми проти того, щоб в ОРДЛО проводились вибори на їхніх правах, щоб колишні бойовики увійшли до Верховної Ради. Цю інформацію треба доносити людям, – каже лідер ГО «Едельвейс» Роман Костишин  

Вдалим вирішенням конфлікту  Роман вважає передачу ділянки російсько-українського кордону в ОРДЛО під контроль миротворців ООН, після чого поступово можна буде реінтегрувати територію: адаптувати громадян, що там проживають, до мирного життя, і піддати суду тих, хто чинив злочини проти України.

Кілька перехожих зупинилися біля учасників акції і висловили їм свою підтримку:

  • Ви наступного разу краще повідомляйте про подібні акції, тому що ніхто ж не знав. Може вибрали б інший час: вихідний день, чи, наприклад, провели б її о сьомій вечора, коли всі йдуть з роботи. Лякає, що усі мовчать, чекають, що хтось інший щось зробить. Чотирнадцять тисяч людей полягло, і після цього просто здати країну російському агресору страшно. Мені в голову не вкладається: чому ми маємо давати амністії, чому маємо власним коштом відновлювати заводи та фабрики, вивезені Росією? – висловила думку вінничанка Аліна

До слова, подібні акції набувають всеукраїнського масштабу. Вони вже відбулись, зокрема, у Києві та Торнополі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *