Вода буде: «Вінницяоблводоканал» отримає 10 млн грн від міста та області – на часткове погашення боргів

Новини Вінниці Топ

Сьогодні, 26 вересня, на черговій сесії облради Олександр Чернятинський, начальник КП «Вінницяоблводоканалу» повідомив про загрозу відключення підприємства від електропостачання.  За його словами, «Вінницяоблводоканал» отримав попередження від Акціонерного товариства «Вінницяобленерго» про відключення електроенергії за водопостачання через борги попередніх періодів, які утворилися, починаючи з 2016 року.

Цей борг пояснюється  невідповідністю тарифу – несвоєчасним його введенням та несвоєчасним коригуванням, – каже Олександр Чернятинський. – Минулого, 2018 року, ми працювали за тарифом 2017 року за цінами 2016 року, а ціни на електроенергію змінювалася планово щоквартально. Борг у нас накопичився протягом трьох років. Найбільша сума зібралася 2018 року. Покриття тарифу 2018 року було всього на 70 % від планових витрат. Наша організація має довгостроковий борг від теплопостачальних організацій. Тому у нас є прохання до депутатів – надати фінансову допомогу «тепловикам», щоб вони могли перед нами погасити свою заборгованість. Це нам дасть в свою чергу заключити договір реструктуризації з «Вінницяобленерго» і не допустити відключення наших об’єктів з водопостачання.

Голова постійної комісії обласної Ради з питань бюджету, фінансів та обласних програм Геннадій Мазур у відповідь заявив:

І в облради, і в бюджетної комісії є повне розуміння проблеми. Сьогодні перед сесією ми провели засідання бюджетної комісії, аби виділити п’ять мільйонів гривень для дотації на «Вінницяобленерго». Ту суму «уступки» боргу, за яку ми проголосували 2015 року, вони погасять. Вносячи зміни до фінансування обласних програм, ми зможемо розпочати розблоковувати розрахунки за електроенергію.

За словами голови постійної комісії обласної Ради з питань житлово-комунального господарства, енергоефективності та енергозбереження Андрія Ковальова, ще 5 млн грн виділяє Вінницька міська рада для часткового погашення боргу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *