На Вінниччині судитимуть лікаря: хибний діагноз – неправильне лікування – смерть пацієнта

Новини Вінниці Топ

Липовецьким відділом Немирівської місцевої прокуратури Вінницької області до Липовецького районного суду направлено обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом неналежного виконання професійних обов’язків медичним працівником одного із закладів охорони здоров’я району, що спричинило тяжкі наслідки для потерпілого (за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 140 КК України).

На початку 2017 року людину було доставлено до медичного закладу зі скаргами на біль в області черевної порожнини. Лікарем не було вжито всіх необхідних першочергових заходів обстеження та діагностики. Діагноз було встановлено неправильне, відповідно, і лікування було неправильним. Через два дні пацієнт  помер.

У разі доведеності вини, медпрацівникові  може бути призначено покарання –  позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п’яти років або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до двох років, або позбавленням волі на той самий строк.

За інформацією: пресслужба прокуратури Вінницької області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *