Посеред Парижа знайшли статую Гітлера, яка стоїть там 75 років

Новини Світу

Впродовж останніх 75 років Сенат Франції займав розкішний Люксембурзький палац у Парижі, який колись був домом для матері короля Луї XIII Марії де Медічі. Весь цей час ходили плітки про те, що велетенський бюст Адольфа Гітлера, який колись намагався спалити французьку столицю до тла, ховається під палатами Сенату.

Як пише Business Insider, плітки виявилися правдою. Однак, поруч з велетенською головою нацистського фюрера знайшли й іншу атрибутику його злочинного режиму. Коли нацистські війська були змушені покинути Париж в 1944 році, Гітлер наказав генералу Дітріху фон Хольтіцу знищити місто. Нацистський диктатор вважав, що сили «Вільної Франції» не повинні отримати французьку столицю. Хіба що її руїни.

Коли німці нарешті пішли з міста, Хольтіц разом з 17 тисячами солдатів здався французьким визвольним силам. А Париж лишився цілим. Гітлер був розлючений. Однак, в часи німецької окупації Люксембурзький палац був штаб-квартирою для нацистських ВПС. Після визволення Парижу будівлю зайняв Сенат Франції. З того часу законодавчий орган країни там і працює. А плітки про погруддя Гітлера не вщухали. І от нині виявилося, що це були не плітки.

Репортер французької газети Le Monde Олів’є Фає провів розслідування і знайшов не просто погруддя Гітлера, а й велетенський нацистський прапор і різні документи, які німецькі війська покинули в палаці 75 років тому. Лишається загадкою, як атрибутика Третього рейху змогла весь цей час непомітно лишатися під Сенатом Франції.

Видання пише, що в часи Другої світової війни німецькі сили поспіхом тікали з Парижа. А коли столицю зайняли французькі визвольні сили, все, що покинули окупанти, було розграбовано. З роками нацистська символіка стала дорогим товаром на чорному ринку. Вірогідно, що погруддя Гітлера, прапор і документи були заховані в підвалі Люксембурзького палацу кимось, хто хотів все це продати. Однак, покупець, схоже, так і не знайшовся. Тепер, коли знахідна була викрита, ніхто не знає, що з нею робити.

Джерело: УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *