Забрали 15 000 грн: дві жінки під приводом перевірки газових приладів обікрали квартиру вінничан

Новини Вінниці

Вінницький міський суд Вінницької області 13 вересня 2019 року визнав винними двох жінок, які за попередньою змовою, під приводом перевірки газових приладів, проникли у помешкання вінничан, де викрали грошові кошти у сумі 15000 гривень.

Під час судового розгляду кримінального провадження  стало відомо, що дві жінки, попередньо домовившись про вчинення злочину, під приводом перевірки газових приладів проникли до помешкання вінничан. Так, поки одна із жінок відволікала господарів квартири, інша – із шухляди тумби спальної кімнати викрала грошові кошти у сумі 15 000 грн. Після чого, вони покинули помешкання з викраденими грошима.

У судовому засіданні обвинувачені у вчиненні інкримінованого їм злочину свою вину визнали повністю.

За вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка), суд призначив жінкам покарання у виді чотирьох років позбавлення волі. Однак, врахувавши ступінь суспільної небезпеки скоєного злочину, обставини справи, самих обвинувачених, які вину у вчиненні злочину визнали в повному обсязі та мають на утриманні неповнолітніх дітей, суд дійшов висновку, що виправлення обвинувачених можливе без ізоляції від суспільства. Тому, на підставі ст. 75 КК України суд звільнив їх від  відбування призначеного  покарання з іспитовим строком – 3 роки. Якщо протягом цього часу вони знову вчинять новий злочин, то відбуватимуть призначене покарання в повній мірі. Також, на осіб покладено обов’язки, передбачені пунктами 1, 2 ч. 1 ст. 76 КК України.

Для обвинувачених таке покарання є необхідним і достатнім для їх перевиховання, виправлення, а також для запобігання вчиненню ними нових злочинів в майбутньому.

На даний час вирок іще не набув законної сили.

Довідка: ч. 3 ст. 185  КК України –  крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому. Карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років.

За інформацією: Прес-служба Вінницького міського суду Вінницької області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *