На «сніданку» Vinnytsia jazzfest зіграв інтернаціональний джаз-бенд на чолі із саксофоністом-уродженцем Вінниці

Новини Вінниці Статті Топ

Під час традиційних для Vinnytsia jazzfest «джазових сніданків» місцевих поціновувачів музики розважали віртуози гурту Jazzy Latin Groove B&W, до складу якого входять музиканти з Ізраїлю, Ямайки та Південно-Африканської Республіки. Насолодитися справжнім latin groove у виконанні інтернаціонального колективу під чашку запашної кави можна було сьогодні, 22 вересня, у ресторані Mont Blanc.

Прийнявши дозу кофеїну, добре «розігрівшись» під ліричну музику всесвітньовідомого кубінського гітариста Ахмеда Дікінсона Карденоса, публіка шаленіла під латиноамериканські, єврейські та африканські мотиви у виконанні Jazzy Latin Groove B&W. Особливо «запалив» вокаліст колективу, легендарний ямайський виконавець соулу, блюзу та r & b Рой Янг.

Його проникливий спів та неймовірна енергетика не залишили нікого осторонь – глядачі підспівували та танцювали.

Цікаво, що лідер гурту, саксофоніст Алекс Горен народився у Вінниці, але в дитинстві разом із батьками переїхав до Ізраїлю. Цураїнську та російську мови музикант майже не пам’ятає, але залюбки поспілкувався зі слухачами англійською.

  • Я народився у Вінниці у вісімдесят першому році і певний час навчався у сімнадцятій школі, – розповідає він. – Коли мені було десять мої батьки вирішили покинути цю країну і забрали мене до Ізраїлю. Але я не міг себе там знайти і почав подорожувати. Спочатку поїхав до США, потім знов до Ізраїлю, і ось я знову у Штатах, де почалась  моя американська мрія. Я намагаюся створювати музику по всьому світу і говорити зі світом спільною мовою. Я намагаюся додати до джазу африканську музику, єврейський клезмер,  і створювати свій власний джаз, свої мотиви

Джазовий колектив не тільки розважив публіку, але і дав майстер-клас місцевим молодим виконавцям, зігравши разом із ними кілька імпровізацій. Вийшло неординарно і свіжо, одним словом – експериментально.

  • Вийти на сцену із такими музикантами неймовірно, давно не відчував таких емоцій. Трохи боявся зіграти щось не так, але все йшло легко, від душі. В подібних заходах розкривається весь внутрішній світ музиканта, для молодих виконавців це важливо, – поділився враженнями від спільного із зірками виступу саксофоніст, студент Вінницького коледжу культури та мистецтв Станіслав

До слова, почути Jazzy Latin Groove B&W можна буде сьогодні о 21:00 у концертній залі за адресою Театральна, 15. Концерт колективу стане завершальним акордом Vinnytsia jazzfest – 2019.

Олександр Сашньов

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *