«Мистецтво та розваги»: вінничан допустять до закритих об`єктів на унікальних екскурсійних маршрутах

Новини Вінниці Топ

Цьогоріч Вінниця вперше долучається до проведення Днів європейської спадщини. Так, із 27 по 29 вересня у місті триватимуть заходи за темою  «Мистецтво та розваги: спадщина – у головній ролі». Вінничани зможуть відвідати інтерактивні виставки, отримати доступ до закритих об’єктів, а також побувати на презентаціях нових унікальних екскурсійних маршрутів.  

27 вересня буде проведено екскурсію «Європейська спадщина в Мурах» на об’єкт, який зазвичай закритий для огляду, – колишній Монастир єзуїтів, нині – Державний архів Вінницької області: відвідувачам відкриють секрети найстарішої архітектурної пам’ятки Вінниці та найпотаємніші закутки споруди. Крім цього, о 19:00 вінничани та гості міста матимуть змогу розкрити загадкові секрети вечірнього міста, дізнатися вінницькі легенди та поринути в атмосферу екскурсії «Вінниця містична» (екскурсію підготували Кирило та Дмитро Леонови).  

28 вересня гостей зустрічатиме ще один осередок європейської спадщини – Вінницький обласний краєзнавчий музей, де демонструватимуть  інтерактивну виставку «Школа темних віків і таємничі сутерени» – про розваги та навчальний процес у минулому (хронологічно експозиція охоплює період від кам’яної доби до перших свідчень існування писемності у Середньовіччі). Особливістю виставки є використання інсталяцій реконструкцій оригінальних археологічних знахідок, завдяки цьому відвідувачі зможуть спробувати себе у старовинних іграх та середньовічній каліграфії. А завершенням екскурсії стане унікальна можливість зазирнути у фрагмент вінницьких підземель під Мурами. Цього ж дня о 17:00 відбудеться презентація екскурсії «Вінницькі жінки, плітки та дрібка любові», яка розповість, чим займалися, де розважалися, в кого закохувалися жінки Вінниці сто років тому (екскурсію підготували Інна Міщук та Тетяна Рибак). 

29 вересня буде присвячене живопису та графіці. У Вінницькому обласному художньому музеї триватиме унікальна інтерактивна екскурсія «Мистецтво як розвага: мандрівка крізь віки». В експозиції музею буде представлена раніше захована у фондах картина невідомого автора XVII ст., на якій зображена гра 400-річної давнини. 

Ще одним доповненням екскурсії стане огляд шаржів найвідомішого у світі вінницького художника Натана Альтмана, який зображав на початку століття у жартівливій формі своїх сучасників. Завершенням екскурсії стане невеличкий майстер-клас з живопису. 

Ще один цікавий захід розпочнеться о 17:00: екскурсія «Winnyzja-Stadt» (підготували Катерина Геркалюк та Марія Куряча) про те,  чим жили містяни та якою була Вінниця в часи окупації.  

Відвідування всіх заходів – безплатне,  за попередньою реєстрацією.

Реєстрація на екскурсію в архів «Європейська спадщина в Мурах» (27 вересня): https://cutt.ly/gwL2Biy

Реєстрація на екскурсію у краєзнавчий музей «Школа темних віків і таємничі сутерени» (28 вересня):

https://cutt.ly/bwL2HTO

Реєстрація на екскурсію у художній музей «Мистецтво як розвага: мандрівка крізь віки» (29 вересня): https://cutt.ly/OwL2LnJ

Реєстрація на пішохідну екскурсію Майстерні міських екскурсій «Вінниця містична» (27 вересня о 19:00): https://cutt.ly/8wL24O2

Реєстрація на пішохідну екскурсію Майстерні міських екскурсій «Вінницькі жінки, плітки та дрібка любові» (28 вересня о 17:00):

https://cutt.ly/ZwL2MwY

Реєстрація на пішохідну екскурсію Майстерні міських екскурсій «Winnyzja-Stadt» (29 вересня о 17:00): https://cutt.ly/RwL20JV

Довідка. Дні європейської спадщини (ДЄС) – спільна ініціатива Ради Європи та Європейської Комісії. Культурні заходи, що спільно проводяться різними країнами Європи, з метою підвищення обізнаності про спадщину як матеріальну, так і нематеріальну. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *