У Вінниці в стінах Стусівського університету відбудеться контрпропагандистська виставка про Донбасс

Новини Вінниці

У Донецькому національному університеті імені Василя Стуса 19 вересня відкриється виставка «Донбас: переPROчитання образу». Інформаційно-просвітницьку, контрпропагандистську експозицію, підготовлену Українським інститутом національної пам’яті, можна буде подивитись у головному корпусі навчального закладу, розташованому на вулиці 600-річчя, 21.

  • Виставка є спробою подолання нав’язаного російською пропагандистською машиною негативного уявлення про Донбас, як «особливого» антиукраїнського регіону. Зібрані факти з історії заселення краю мають показати його, як цивілізаційно-культурне перехрестя, простір, який завжди був привабливим для людини. Водночас, приділивши увагу «антирадянським виступам» та проявам суспільної незгоди серед жителів Донецької та Луганської областей, автори виставки намагалися спростувати образ найбільш зрадянізованого регіону України, – йдеться в анонсі заходу

На виставці будуть представлені маловідомі матеріали з фондів Центрального державного архіву громадських об’єднань України, Галузевого державного архіву СБУ, а також документи з Державного архіву Донецької області. Вхід – вільний.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *