США підтвердили ліквідацію сина Усами бен Ладена

Новини Світу

Хамза бен Ладен, син убитого лідера “Аль-Каїди” Усами бен Ладена і помітна фігура в групі бойовиків, був убитий в ході контртерористичної операції США.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на заяву Білого дому. Операція з ліквідації проходила в афгано-пакистанському регіоні. “Втрата Хамзи бен Ладена не тільки позбавляє “Аль-Каїду” важливих лідерських якостей і символічного зв’язку з його батьком, але й підриває важливу оперативну діяльність угруповання”, – йдеться в заяві.

Хамза, як вважають, був поруч зі своїм батьком в Афганістані до терактів 11 вересня 2001 року. Він також був зі своїм батьком в Пакистані після того, як США ввели війська до Афганістану, що підштовхнуло більшу частину вищого керівництва “Аль-Каїди” втекти туди.

Держдепартамент США назвав Хамзу глобальним терористом у 2017 році після того, як він закликав до терактів у західних столицях і пригрозив помститися Сполученим Штатам за вбивство свого батька.

Reuters повідомило 31 липня,що Хамза був убитий, посилаючись на обізнаного американського чиновника. Але суботня заява є першою, коли уряд США підтвердив операцію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *