Новий театр ляльок – подарунок для маленьких вінничан

Новини Вінниці

Сьогодні, 15 вересня вінницькі дітлахи та їхні батьки тішились. Нарешті у них є великий театр ляльок. Вінницький обласний академічний «Золотий ключик» отримав нове приміщення. Привітати працівників театру прийшло чимало містян. Це і шанувальники театрального мистецтва, і давні друзі лялькового, і чиновники. Право перерізати стрічку надали голові Вінницької облдержадміністрації.

Валерій Коровій – голова Вінницької ОДА

  • Відкриття театру – це дуже велика радість, тому що найщиріші, найдобріші, найкоханіші, хто в нас є – це наші діти. І недарма цей подарунок маленькі вінничани отримали саме на день народження нашого міста. Усіх вас з подвійним святом, маленькі вінничани.

Для нового театру не знадобилось будувати окреме приміщення. Знайшлось потрібне у будівлі, що носить назву «Книжка». Гості відразу відзначили, тут просторо і затишно. На стіні великого холу вже висять фотографії акторів. Згодом тут ще поставлять зручні лавки та оздоблять, аби в очікуванні вистави глядачі мали змогу гарно й з користю провести час.

Валерія Новик, 7 років  – постійна відвідувачка вінницького театру «Золотий ключик»

  • Мені подобаються ці великі вікна. І тут можна бігати. Тихенько, щоб нікому не заважати. Я вже дуже хочу подивитись тут виставу.

Першу виставутут покажуть 1 жовтня, під час фестивалю «Подільська лялька». А у день відкриття «Золотого ключика» відбувся святковий концерт.

Раді новому приміщенню не лише глядачі, а й працівники театру. Велика сцена, окремі акторські, чимало підсобок та укомплектована звукорежисерська – про таке могли лише мріяти, кажуть актори.

Людмила Земелько – режисер-постановник театру ляльок «Золотий ключик»

  • Сьогодні святковий настрій, дуже багато радості. Прекрасна сцена, прекрасний зал. Навіть не віриться. Обіцяли дуже давно. Ми чекали. І ось – нарешті. Тепер з подвійною силою хочеться тут творити й тішити наших глядачів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *