Відразу п’ять країн стурбовані можливою анексією Йорданської Долини

Новини Світу

Франція, Німеччина, Італія, Іспанія та Сполучене Королівство глибоко стурбовані повідомленням про можливу анексію районів на Західному березі річки Йордан. Про це йдеться в спільній заяві п’яти країн, зробленій невдовзі після заяви Прем’єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху про “негайну анексію” Йорданської долини, передає УНН з посиланням на заяву.

  • Франція, Німеччина, Італія, Іспанія та Сполучене Королівство глибоко стурбовані повідомленням про можливу анексію районів на Західному березі, зокрема долини річки Йордан і північного узбережжя Мертвого моря, – йдеться в спільній заяві.

Відзначається, що, в разі реалізації це стане серйозним порушенням міжнародного права.

  • Франція, Німеччина, Італія, Іспанія та Сполучене Королівство будуть і надалі закликати всі сторони утримуватися від дій, що суперечать міжнародному праву, які можуть поставити під загрозу життєздатність рішення про створення двох держав, заснованого на принципах 1967 року, що і ускладнити досягнення справедливого і міцного миру. Ми чітко заявляємо про право Ізраїлю на безпеку і рішуче засуджуємо недавні напади на Ізраїль з Гази, – сказано в заяві.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *