У Жмеринці горить сміттєзвалище, працюєє екологічна комісія

Новини Вінниці

У четвер, 12 вересня, в залі засідань Жмеринської міської ради відбулось ще одне зібрання стосовно пожежі на сміттєзвалищі. Як повідомляє видання «Жмеринка.city», у муніципалітетізібрали комісію з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

До складу комісії, зокрема, увійшли заступники міського голови, начальник відділу з питань цивільного захисту Микола Захарчук та начальник районного сектору ДСНС Василь Миронюк. На засіданні також був присутній керівник підприємства з обслуговування міського сміттєзвалища ПП «Бравіс» Геннадій Гусак.

У залі засідань відбулася активна дискусія стосовно способів тушіння, попередження пожеж, а також фінансування пожежогасіння. За словами членів комісії, наразі активні 7 джерел загорання. Для отримання цієї інформації було використано дрон із тепловізором, що запускали над сміттєвим полігоном.

Причиною виникнення пожежі є аномальна спека, що створює великий ступінь пожежної небезпеки. Наразі використано 153 тис. грн. на роботи з пожежогасіння. При цьому члени комісії нагадали Геннадію Гусаку, що максимальною сумою видатків, що можуть бути компенсовані підприємцю із міського бюджету, є 200 тис. грн.

В міській раді вважають, що єдиний шлях для подолання бідства – це пересипка звалища землею, адже таким чином блокується доступ повітря і полум’я згасає.

Після завершення наради представники міської ради та підприємства «Бравіс» здійснили ще одне виїзне засідання на звалище, щоб оглянути місце та оцінити хід виконання робіт по пожежогасінню.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *