Шість українських вишів потрапили до світового рейтингу найкращих університетів

Новини України

Шість українських закладів вищої освіти (ЗВО) потрапили в рейтинг кращих вишів світу The Times Higher Education World University Rankings 2020 року, опублікований 12 вересня, передає телеканал «Прямий».

Національний університет Львівська політехніка

Львівський національний університет імені Івана Франка

Національний технічний університет Харківський політехнічний інститут

Сумський державний університет

Київський національний університет ім. Тараса Шевченка

Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна

Цей рейтинг є одним з найбільших світових рейтингів і єдиним переліком вишів, який спирається на основні їхні завдання – навчати, досліджувати, обмінюватися знаннями і розвивати міжнародне співробітництво.

Топвиші обираються відповідно до 13 показників, щоб сформувати довіру серед студентів, викладачів і урядів різних країн. Загалом до рейтингу-2020 потрапили близько 1400 навчальних закладів з усього світу.

Університети в The Times Higher Education групуються. Львівська політехніка потрапила в групу 801-1000. Усі інші українські ЗВО – у категоріях 1000+.

До цього року в Times Higher Education було чотири українських ЗВО. Цікаво, що додалися Сумський державний університет і Національний технічний університет Харківський політехнічний інститут, замість Національного технічного університету Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського, який був у рейтингу у 2016 році.

Лідером рейтингу декілька років поспіль залишається Оксфордський університет. На друге місце піднявся Каліфорнійський технологічний інститут, на третьому – Кембридж.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *