На Вінниччині добігла кінця заборона на вилов раків

Новини Вінниці

У Вівторок, 10 вересня, добігла кінця заборона на вилов раків, яка тривала впродовж місяця. За період ліньки раків рибоохоронним патрулем Вінниччини зафіксовано 17 випадків правопорушення щодо їх незаконного вилову. Сума завданих збитків внаслідок порушень склала 3 264 грн. Про це інформує прес-служба вінницької ОДА, нагадуючи про правила вилову цих тварин.  

  • Не варто забувати, що відповідно до «Правил любительського і спортивного рибальства» в незаборонений час діє обмеження на вилов раків. Мінімальний розмір виловленого рака повинен бути не менше 10 см. За одну добу перебування на водоймі загального користування особі дозволено впіймати 30 екз. раків. При цьому, вилов можна проводити ручним збиранням, раколовкою-«хапкою» діаметром не більше 70 см і вічком не більше 22 мм, волосінню з приманкою і рогаткою – «розщепом». Використовувати можна не більше п’яти снастей на ловця. Забороняється лов раків у темну пору доби із застосуванням підсвічування, – йдеться у повідомленні на сайті адміністрації  

В ОДА зауважують: особи, які порушують дані правила, притягуються до адміністративної відповідальності за ч. 4 ст. 85 КУпАП, що передбачає накладання штрафу у розмірі від 34 до 680 грн. Крім того, порушнику доведеться сплатити збитки у розмірі 25,5 грн за кожного незаконно виловленого рака.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *