У Вінниці плекатимуть стартапи щодо цифрових продуктів для потреб міста

Новини Вінниці

​ Сьогодні, 10 вересня, у Вінницькій міськраді було підписано Меморандум про співробітництво з ініціативою Tech Ukraine за програмою «TechUkraine: Startup-in-Residence» (STiR), яка допомагає розвиватись інноваційним стартапам. Документ підписали Вінницький міський голова Сергій Моргунов та  лідерка проекту Startup in Residence Аліса Баньковська.

STiR – програма інкубації для стартапів, які мають ідеї для вирішення конкретних проблем різних міст. STiR підбирає талановиті команди підприємців, IT-експертів та допомагає їм у розробці інноваційного продукту. 

  • Ми працюємо над формуванням SmartSity на рівні муніципалітету міста. Перші кроки вже робимо. В частині надання цифрових послуг є достатньо непогані позиції, але потрібно працювати далі. Ця платформа дасть нам можливість розширювати надання послуг саме в інформаційному та цифровому вигляді. Наприклад, ми впроваджуємо муніципальну картку вінничанина, яка буде теж одним із унікальних інструментів для того, щоб люди могли з допомогою однієї картки використовувати різні сервіси та можливості в отриманні різних послуг, – каже мер Вінниці Сергій Моргунов.
  • Ми постійно спостерігаємо за різними містами, і  звернули увагу на стрімкий розвиток Вінниці. Тому  дуже сподіваємось, що спільними діями завдяки нашій програмі зможемо допомогти в процесі впровадження інноваційних рішень та побудувати міцні стосунки між муніципалітетом, стартапами та інноваційними бізнесами максимально ефективно, – зазначає  Аліса Баньковська.

STiR дозволяє стартапам та інноваційним командам отримати першого клієнта – муніципалітет, а потім розширити свій проект, в тому числі, поза межами України. У міста є можливість придбати або іншим чином інвестувати в інноваційне рішення, розроблене в тісному партнерстві зі стартапами.

Стартапам-учасникам програми буде запропоновано інтенсивну («прискорену») тримісячну програму навчання, а також підтримку професійних тренерів або наставників (підприємців, експертів, науковців та/або посадових осіб місцевої влади). Перші результати планується отримати уже наприкінці року.

За інформацією: www.vmr.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *