«Регіоналізм без регіонів»: у Вінниці поговорять про переосмислення різноманіття України

Новини Вінниці

У ДонНУ імені Василя Стуса відбудеться презентація та дискусія довколо наукового збірника «Регіоналізм без регіонів: переосмислюючи різноманіття України» (Regionalism without regions: reconceptualizing Ukraine’s Heterogeneity). Захід пройдеу коворкінг-центрі навчального закладу, за адресою вулиця 600-річчя, 21, 11 вересня о 18:30.

Як йдеться в анонсі, учасники дискусії представлять колективну монографію, видану Центрально-Європейським Університетом, яка є результатом міжнародного міждисциплінарного дослідницького проекту «Регіон, нація та інше: iнтердисциплінарне та міжкультурне переосмислення України». Проект об’єднав істориків, соціологів, антропологів, економістів, літературознавців та лінгвістів з України, США та низки інших країн. У дослідженнях використовувалися як кількісні (статистичні дослідження), так й якісні (глибинні інтерв’ю та фокус-групові дискусії) методи.

  • Як розуміти Україну через її регіони? Як розглядати регіони України у контексті нації? Дискутанти розглянуть феномен регіоналізму в дослідженні сучасної України, показуючи взаємозв’язок між динамікою національних та регіональних змін, – зазначено на сторінці заходу у Facebook

Дискусія відбудеться за участю авторів українською та російською мовами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *