«Будьте мудрими!»: колишній топ-посадовець Вінницької ОДА закликав підтримати проект, через який голодує мер Бара

Новини Вінниці

Екс-перший заступник голови Вінницької ОДА Андрій Гижко прокоментував ситуацію навколо голодування міського голови Бара Артура Цицюрського. Колишній посадовець зауважив, що проект «Яблуневий шлях», через який пан Цицюрський пішов на протест, має бути підтриманий громадою та депутатами міськради.

  • Звичайно в місті Бар ще багато проблем та невирішених питань. 
    Але мова йде про міжнародний проект, який підтримано фінансово Європейським союзом. Треба лише невелике співфінансування. 
    Цей проект дасть можливість не лише Барській громаді, а й навколишнім селам, майже всьому району та сусідньому Жмеринському популяризувати яблуко не лише як зарчовий продукт, а й розвинути його переробку ( при чому крафтовими методами та рецептами), а також розвинути гастрономічний та зелений туризм. А це дасть можливість створити робочі місця і особливо в сільській місцевості, де будуть відроджені традиції переробки яблук за місцевими рецептами. 
    Але сьогодні депутати міської ради міжнародний проект використовують як метод тиску та метод «торгів» з міським головою – ми проголосуємо, але поступись певними кадровими питаннями і таке інше….
    Хочу звернутись до барчан – ви знаєте як я люблю ваше містечко і бував на долин раз та багато допомагаю місту – прошу – не використовуйте цей проект та міжнародний імідж, як розмінну монету!!!
    Ви всі дуже розумні і досвідчені керівники, переконаний, що ви знайдете можливість вирішити всі кадрові та інші непорозуміння поза цим проектом!!!
    Ви можете втратити набагато більше, адже Представництво ЄС більше не буде мати проектів з вашою громадою, про це дізнаються інші донори і Бар може втратити колосальну підтримку!!!
    Будьте мудрими!!!
    – написав Андрій Гижко на своїй сторінці у Facebook

Нагадаємо, 2 вересня депутати Барської міської ради провалили голосування за рішення, які стосувались реалізації проекту «Яблуневий шлях». Міський голова Бара Артур Цицюрський назвав такий хід справ у сесійній залі саботажем і оголосив голодування.

Проект «Яблуневий кластер» реалізується на території Северинівської та Барської ОТГ Вінниччини. Вартість проекту  сумі 560 тис. євро, більшість з яких спрямовані на відновлення історичних об’єктів, будівництво нових рекреаційних ідей, а також координацію об’єднання сільгоспвиробників плодово-ягідного напрямку.

З травня 2019 року реалізація проекту  «Яблуневий шлях» зі сторони Барської ОТГ призупинена. Серед депутатського складу не набирається більшість голосів для ухваленні рішень по проекту , зокрема щодо затвердження проекту  землеустрою, визначення приміщення під кластерний офіс, збільшення надходжень бюджету ОТГ на 2019 рік за рахунок грантових коштів. Серед причин негативного голосування зазначається безглуздість проекту , велика сума співфінансування та сумнівна користь результатів проекту  для розвитку громади.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *