«Це ви про Шарія писали?»: у Вінниці побили журналіста, поліція встановила особу підозрюваного

Новини Вінниці Топ

У Вінниці 30 серпня побили журналіста, головного редактора порталу Veжа Андрія Качора. Потерпілий вважає, що причиною нападу став його конфлікт із прихильниками відеоблогера Анатолія Шарія, які неодноразово погрожували йому. Поліція вже встановила особу підозрюваного по справі.

  • – Добрий вечір. Ви Андрій Качор? 
    – Так
    – Це Ви про Шарія писали?
    – Так
    Майже відразу сильний удар в голову і далі я вже не дуже пам’ятаю. Отямився, побачив групу людей, які бігли в ніч через перехрестя. 
    Зараз вже майже все ок.) лікарі, поліція, паперова тяганина. Гарна погода, останній день літа. Шкода, що не зміг через це потрапити на весілля гарних людей… –
    написав у Facebook Андрій

Як передає «Українська правда», журналіст звернувся до поліції, але там сказали, що справа буде у реєстрі лише 2 вересня, а 3 вересня йому зможуть дати направлення на судмедекспертизу, «бо вихідні, а в понеділок експертиза не працює».

За попередніми висновками лікарів, у Качора – забій м’яких тканин, ознаки струсу мозку, опухла частина обличчя, гематоми, переламів немає. 

Качор зазначив, що отримував погрози після публікації новини від 9 липня про те, що у Вінниці спалили агітацію Шарія. Після цього сам Шарій зробив низку роликів про журналіста і його родину. Качор заявив, що оотримав до півсотні погроз.

До поліції журналіст подав заяву про факт погроз, однак, за його словами, протягом цього часу з ним ніхто з представників поліції не контактував. 

За словами журналіста, з карного розшуку йому надсилають фото можливих нападників: Є одна фотографія, щодо якої я на 99% упевнений, що ця людина (напала – ред.)”, заявив Качор.   

У свою чергу Шарійна своїй сторінці у facebook заявив, що Качор – “шістка Гройсмана, яка працювала на сайті, створеному Гройсманом (Vежа – ред.)”.  Також він послався на публікації та коментарі журналіста, де той нібито “погрожує” мешканцям Вінниці, які підтримують Шарія, “2-м травня, зпалити і т.і.”.  

Також він заявив, що не спостерігає на фото Качора у його Facebook “травм голови і він не виглядає, як побитий”, і за його інформацією, Качор звернувся до поліції о 12:20 31 серпня, хоча напали на нього о 2 ночі. Шарій заявив, що в поліції інформація про подію внесено до ЄРДР за ч.1 ст.125 КК.

У понеділок, 2 серпня, на сайті обласної поліції з’явилося повідомлення про те, що оперативники встановили особу зловмисника. Ним виявився 27-річний житель обласного центру.
За цим фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ознаками ч.1 ст. 125 КК України (умисне легке тілесне ушкодження). Такий злочин карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот годин, або виправними роботами на строк до одного року.  В рамках кримінального провадження встановлюються всі обставини правопорушення. Остаточна правова кваліфікація події буде надана після проведення всіх необхідних слідчих дій. 

Фото: Vежа

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *