Двоє вінницьких педагогів претендують на «Нобелівську премію для вчителів»

Новини Вінниці

Cтали відомі імена десятьох фіналістів конкурсу Global Teacher Prize Ukraine. Серед них – Сергій Петрович та Олег Слушний з Вінниці. Престижний конкурс, інформує портал «Освіторія», в освітянському середовищі називають «Нобелелівською премією для вчителів».

Зазаначається, що Сергій Петрович працює у загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 16 та у Вінницькому коледжі НУХТ, викладає технологію та інформатику, є класним керівником. Зі своїми учнями педагог спілкується на «Ви».

Протягом 10 років пан Сергій був людиною з порушеннями слуху, але він не зневірився і продовжував працювати вчителем. Ба більше, саме протягом цього часу написав і захистив дисертацію та виграв багато грантів для коледжу. Вони з колегою придумали й реалізували власноруч «СМАРТ-кабінет фізики» у коледжі. Ідея полягає в тому, щоб вмонтувати різні датчики в стіни кабінету, а показники цих датчиків студенти можуть використовувати під час виконання лабораторних робіт із фізики.

Олег Слушний учитель інформатики у загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 20, який вивчився на IT-шника та вирішив навчати дітей.

Пан Олег є керівником Школи комп’ютерної грамотності вчителів, проводить майстер-класи та тренінгові заняття для вчителів із тем «Змішане навчання», «Освітня мнемотехніка», «Сучасні тенденції в роботі класного керівника\вихователя», «Освітні технології в арсеналі сучасного вчителя» «Комп’ютерно орієнтоване середовище навчання». Він став тренером центру «СУТО» — Сертифіковані українські технології освіти. Бере участь у Міжнародному фестивалі освітніх технологій «ПЕРСПЕКТИВА» та Міжнародному пілотному проєкті «Освіта ХХІ сторіччя: зміни в контексті розвитку інформаційного суспільства».

Додамо, що переможець конкурсу отримає головний приз – 250 000 гривень та поїздку на освітній форум Global Education and Skills Forum у м.Дубай в березні 2020 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *