У Вінниці на командному чемпіонаті України з шахів лідирують спортсмени зі сходу та півдня

Новини Вінниці

Із 27 серпня по першого вересня у Вінниці триватиме командний чемпіонат України з шахів серед дітей до 12 років. Його головним організатором є президент обласної шахової федерації, елітний міжнародний гросмейстер Аркадій Найдіч, який встановив призовий фонд – 20 тисяч гривень. При цьому жодних грошових внесків на чемпіонаті немає.

Чемпіонат допомагає визначити кращих шахістів країни, які братимуть участь в подальших міжнародних змаганнях. До нас приїхали збірні регіонів, до яких увійшли провідні спортсмени своїх міст і областей. Завдяки підтримці гросмейстера зі світовим ім’ям Аркадія Найдіча ми зібрали насправді титулованих гравців, – каже директор Вінницької обласної федерації шахів Богдан Платовський. – Шахи – це гра, у якому можна грати в будь-якому віці – від 3-х до 99 років. Вона навчає мислити системно, тобто в будь-якому разі знадобиться у житті.   

Команди грають у спортшколі № 6 за системою «стінка на стінку». В кожній команді по два хлопці і дівчина. За словами головного судді змагання директор Вінницької МДЮСШ № 6 Миколи Боднара,  медалі розігруватимуться одразу в трьох турнірах – із класичної гри, швидких і блискавичних шахів.     

Діти перед грою були налаштовані оптимістично.

Серед усіх видів шахів найскладнішим для мене є бліц. У ньому я не завжди бачу деталей позиції і нерідко програю. Маю вже сім спортивних медалей – із шахів та легкої атлетики, якою теж займаюся, – каже вінничанка Уляна Сьотка. – «Королівська гра» подобається тим, що вона розвиває людину. Завдяки цій грі ти стаєш розумнішим. Я мрію стати відомою шахісткою, тому намагаюся не пропускати тренувань.   

Для мене складно грати з сильнішим за себе суперником. Із такими опонентами я намагаюся блокувати позицію, щоб завадити себе обіграти. А взагалі люблю атакувати! Мрію прославити свою країну завдяки успіхам у спорті. Окрім шахів, також займаюся шашками, – каже киянин Дмитро Перець.            

Стартували 26 команди, які представляють всі куточки країни. Рейтинг-фаворит – команда Миколаєва (всі учасники якої – кандидати у майстри спорту) –  очолила перегони після трьох турів. Також ще не мають очкових втрат команди Харківської області й Одеси-1. Перша команда Вінниці, яку очолює кандидат у майстри спорту Юрій Штомпель, поки що посідає шосту сходинку.  

Календар змагань

Класичні шахи. 27-30 серпня. 26 серпня, понеділок. День приїзду, реєстрація. 27 серпня. Продовження реєстрації. 14.00 – урочисте відкриття.
27 серпня. 14.30. 1 тур.

Швидкі шахи. 31 серпня, субота. 10.00, 1-9 тури. Блискавична гра. 1 вересня, неділя. 10.00, 1-9 тури, закриття орієнтовно о 13.00-13.30 год.

Проходить онлайн-трансляція партій на сайтах Вінницької обласної федерації шахів (chessvin.org.ua) та Федерації шахів України (ukrchess.org.ua).

За інформацією: прес-служба Вінницької обласної федерації шахів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *