Ідею нардепа Домбровського про створення енерго-інноваційного хабу ВНТУ та GIZ GmbH почали реалізовувати (відео)

Відео Новини Вінниці Топ

Представники проекту «Реформи у сфері енергоефективності в Україні», котрий виконується GIZ GmbH — Німецьким товариством міжнародного співробітництва за дорученням Уряду Німеччини, відвідали Вінницький національний технічний університет. Мета зустрічі — обговорення можливостей майбутньої співпраці для створення енерго-інноваційного хабу.

Нагадаємо, наприкінці минулого року народний депутат України Олександр Домбровський (свого часу – випускник Вінницького політехнічного) завітав до  альма-матер із керівником німецького фонду GIZ паном Джорджем Крістодореску та озвучив цікаву пропозицію – створити на базі «політеху» інноваційний хаб із енергоефективних технологій.

Цьогоріч із липня проект «Реформи у сфері енергоефективності в Україні» впроваджує новий компонент «Професійні кваліфікації» для створення потенціалу щодо підготовки кваліфікованих фахівців для сфери енергоефективності. Компонент проекту впроваджуватиметься в партнерстві з неурядовою організацією «Школа енергоефективності».

Заступник директора Проекту GIZ «Реформи у сфері енергоефективності України» Іма Хренова-Шимкіна та керівник компоненту «Професійні кваліфікації» Хайке Херден, а також координатор Ірина Юр’єва та консультант Ірина Гудзь,  ректор ВНТУ Володимир Грабко, декан факультету будівництва, теплоенергетики та газопостачання Георгій Ратушняк, завідувач кафедри електричних станцiй та систем Петро Лежнюк, доценти Валерій Андрухов та Олександр Шеремета  дійшли згоди щодо стратегії співробітництва для створення енерго-інноваційного хабу.

За матеріалами: прес-центр ВНТУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *