У польських Татрах блискавка влучила у групу туристів: четверо людей загинуло (відео)

Відео Новини Світу

Від влучання блискавки у польських Татрах загинули чотири людини і близько 100 постраждали.

Як повідомляє Польське Радіо, президент Польщі Анджей Дуда висловив співчуття усім, хто постраждав від сильної грози у Татрах.

Внаслідок раптової сильної грози та ударів блискавки там загинули двоє дорослих і двоє дітей, ще десятки людей травмовані. Рятувальна операція триває у декількох місцях польських Татр.

Президент Польщі підкреслив, що постраждало багато туристів. Поранених гелікоптерами транспортували до найближчих лікарень. Зокрема, 89 осіб перебуває у лікарні в місті Закопане, решту транспортовано до інших міст.

За словами рятувальників, невідомо, коли завершиться рятувальна операція. Рятівники залишатимуться у горах стільки, скільки буде потрібно, адже невідомо, скільки ще людей може бути у горах.

За словами свідків, раптова гроза почалася опівдні і тривала приблизно годину. Блискавка влучила у декілька місць, зокрема, у ланцюг на гірському масиві Ґєвонт.

Відомо також, що під час грози та внаслідок попадання блискавки у словацькій частині Західних Татр загинув чеський турист, ще дві особи поранені.

Згідно із прогнозами, до Татр наближається черговий грозовий фронт з боку Словаччини.

У зв’язку з трагедією у Татрах скасовані усі сьогоднішні заходи, організовані у межах 51-го Міжнародного фестивалю фольклору гірських земель.

Мер міста Закопане Лєшек Доруля сповістив, що завтра, 23 серпня, у місті під Ґєвонтом буде оголошено День трауру.

Заступник директора департаменту – начальник управління консульського забезпечення Міністерства закордонних справ України Василь Кирилич повідомив, що поки про громадянство загиблих невідомо.

Джерело: УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *